Blog Image

Hammarbloggen

Om Hammarbloggen

Välkommen till

Hammarbackens hembygdsförenings anslagstavla där alla kan bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Hammarbacken och området där omkring. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter.

Ny blogg

Aktuellt Posted on Mon, February 18, 2013 08:54

Fr.o.m. idag, den 18 februari kan du se vår nya blogg HÄR

http://hammarbackenhf.blogspot.se/

Vår gamla blogg kommer att finnas kvar tills vidare.Vinterspår

Aktuellt Posted on Sun, February 03, 2013 21:58

Så har vi nu haft årets Vinterspår under lördag och söndag här uppe på Skogskafét i Hammarbacken. Som traditionen bjuder så fick våra gäster avnjuta hemlagad Älgsoppa, Bergslagssmörgås, Hammarbacksrufsor och annat gott. Roligt att så många hittade hit upp i skogen och trotsade halkan.

Här ser vi några gäster som avnjuter Älgsoppan och i bakgrunden visas Stefan Helsings vackra bilder från olika ställen i de djupa skogarna i Bergslagen.

Med koskällan och timmersaxen som rekvisita tog Anders Luth till orda och berättade några roliga historier på sitt charmfulla och engagerande vis.

Storytellern Taina Luodelahti berättade ur det finska nationaleposet Kalevala om den unga flickan Aino som inte ville gifta sig med en äldre man. Taina kan verkligen få publiken att leva sig in i berättelserna.

Här sitter Anders, Göran och Karl-Axel och “språkar” som man säger i Bergslagen över en kopp kaffe. Vill tacka alla gäster och medverkande och alla som som gjort det möjligt att genomföra de här två dagarna. Anna.B. ForslundJanuaribilder

Aktuellt Posted on Fri, January 11, 2013 16:59

Här är några bilder från januari och vårt Hammarbacken…..

Det här är Micke, en av de tre rävungar som varit med runt stugan från de på små vingliga ben kom fram med modern och ville ha mat. De följer efter när jag är ute på promenad och skuttar ut och in i skogen, men på behörigt avstånd från mina hundar. När vi vänder så dröjer det inte länge förrän man ser någon utav dem i ögonvrån.

Se så vattnet forsar fram genom dammluckorna, vilken kraft.Nytt år!

Aktuellt Posted on Sun, January 06, 2013 11:08

Ja då har vi gått in i 2013! Jag vill tacka alla Er som besökt oss, alla som jobbat och ställt upp med föreningsarbetet. Det är Ni alla som gör att vi kan ordna med våra aktiviteter. Nu håller programmet för 2013 att ta form och skickas ut till Er alla direkt efter årsmötet som i år är söndagen den 10 mars kl 14.00 på Skogskafét. Stor varm kram till Er all Anna.B Forslund.

Solen bäddar ner sina strålar i Kung Bores famn juaftonen 2012.Advent i Hammarbacken

Aktuellt Posted on Sun, December 09, 2012 19:29

På söndagseftermiddagen den 2:a advent serverades det julgröt och skinksmörgåsar på Hammarbackens kafe.

Ett tjugotal personer avnjöt den hemlagade risgrynsgröten med socker och kanel.

Det var en god gröt tyckte kafegästerna Aina och Roland

Anna Britta Forslund presenterade Taina Luodelahti som berättade ett julminne från Finland. Några av kafegästerna bidrog också med historier.

Som avslutning läste Taina julberättelsen “Granen” av Tove Jansson som handlar om Mumintrollens jul.

Året i Hammarbackens kafe är nu slut och vi önskar årets besökare

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅRsmiley Välkommen åter 2013En bygd i förändring

Aktuellt Posted on Thu, November 29, 2012 18:29

Storå nya resecentrum är snart klart. Här finns nu en bil och cykelparkering invid den nyanlagda busshållplatsen och den tidigare anlagda tåghållplatsen. Taket över den gamla utlastningskajen togs bort den 14 nov.

I Hammarbacken har datorer kommit till användning i ett försök med en släktforskningskurs. Vi är 6 deltagare som delar på på 3 datorer.

Vi utvärderar detta och vi får se om en fortsättning är möjlig.

Coop Nära i Storå stänger butiken för gott den 30 november. Orsaken skall vara dålig lönsamhet. Man kan ju undra vara solidariteten med landsbygdsbefolkning har tagit vägen. Alla kan och vill inte bo i städer, skall vi på landsbygden straffas för det? Bilderna tog undertecknad den 29:e då varorna såldes med 40% rabatt för att tömma affären.

Till alla i personalen på Coop Nära i Storå:

Tack för bra service under många år!smiley

Vad händer nu med Storå Centrum? Är det någon som har en ljus idé?Sommarbilder

Släkt och Bygd Posted on Sun, November 11, 2012 13:25

Sonen till Olle Israelsson vid namn Perra kom på sin MC, snygg maskin.Mer trevliga besök

Släkt och Bygd Posted on Sun, November 11, 2012 13:21

Den trevliga familjen Olle Israelsson kom från Nyköping för att besöka sina förfäders trakter. En mycket trevlig eftermiddag.Next »